Deputații Partidului ȘOR au oferit în dar o casă unui bărbat care locuia în pădure
30/07/2019

Deputații Partidului ȘOR au oferit în dar o casă unui bărbat care locuia în pădure

Un chișinăuian în vârstă de 69 de ani va locui în propria casă, oferită de deputații fracțiunii parlamentare ai Partidului Politic ȘOR, după ce timp de 7 ani s-a adăpostit într-o pădure din suburbia capitalei.

După ce ani buni a bătut la ușa funcționarilor primăriei Chișinău, dar și fostei și actualei guvernări, bărbatul s-a adresat după ajutor deputaților fracțiunii parlamentare ai Partidului Politic ȘOR, deoarece, spune el, Partidul ȘOR este unica formațiune politică din țară care se ține de cuvânt și vine în sprijinul cetățenilor.

Într-o scrisoare adresată aleșilor poporului din partea fracțiunii ȘOR, Nicolai Gherșenovskii a mărturisit că viața la pus la grea încercare încă din 1993, după ce s-a întors de la muncă din Federația Rusă și sora l-a alungat din casa părinților. Așa a început calvarul și a ajuns să locuiască în pădure. Cât era tânăr, omul muncea ca hamal și sudor, iar odată cu înaintarea în vârstă, i-a fost tot mai greu să obțină un loc de muncă și să închirieze o locuință. Uitat de lume, casă i-a fost pădurea, iar cei mai apropiați prieteni, câțiva patrupezi.

După ce au primit scrisoarea, acum o săptămână, deputații Partidului ȘOR au mers să vadă în ce stare este bărbatul. Ei au văzut că în cei 8 metri pătrați pe care i-a strâns practic din rămășițe de materiale era destul de strâmt. Aici era și dormitor, și bucătărie, și un cuptoraș – totul la distanța unei mâini întinse. În casa improvizată,  nu exista baie și nici măcar frigider.

”Casa cumpărată, bicicleta, frigiderul și alte producte de primă necesitate – acesta e doar începutul. La inițiativa liderului nostru, ne asumăm răspunderea pentru acest caz. Îl vom susține pe Nicolae. Iarna îi vom oferi lemne de foc și îl vom ajuta cu un loc de muncă. Ne pare bine să răspundem la întrebările despre ce am făcut cu salariul pentru prima lună, atunci când Parlamentul nu activa?. Iată ce vedeți astăzi, este parțial rezultatul donațiilor salariilor de deputați pentru această faptă bună, care a fost susținută de liderul nostru, Ilan Maironovici. Suntem mândri că fiecare deputat al Partidului ȘOR a putut să contribuie la această faptă nobilă”, a declarat deputata Marina Tauber.

În prezența deputaților care au venit să împartă bucuria alături de bărbat, Nicolai a ținut să le mulțumească.

”Eram pierdut Nu m-am așteptat. Eu am cerut. Dar așa cum la noi guvernarea nu se gândește la noi, eu nu prea credeam. Eu am crezut în Ilan Șor, pentru că am văzut în el omul care își face griji pentru țară și pentru oameni”, a spus Nicolai Gherșenovskii.

Nu este pentru prima dată când deputații Partidului ȘOR oferă susținere oamenilor. În cadrul proiectului ”Fapte Bune”, aleșii poporului din partea fracțiunii ȘOR merg prin satele Moldovei, oferind instituțiilor medicale și celor de învățământ materiale de construcții, utilaje medicale, dar și alte produse. La fel, veteranii de război au primit lemne de foc, iar câteva biserici au primit icoane în dar. Totodată, mai multe familii s-au bucurat de produse alimentare, îmbrăcăminte pentru copii și produse de prima necesitate.