Deputații Europeni din Grupul PPE: Partidul „ȘOR”, unica formațiune politică ce își îndeplinește promisiunile preelectorale
22/01/2018

Deputații Europeni din Grupul PPE: Partidul „ȘOR”, unica formațiune politică ce își îndeplinește promisiunile preelectorale

Potrivit deputaților europeni, Orhei este astăzi singurul exemplu în Moldova în care partidul politic local implementează practica îmbunătățirilor concrete în viața oamenilor. Deputații europeni au caracterizat această abordare ca fiind cu adevărat europeană și au îndemnat  Partidul ȘOR să își continue activitatea în această direcție. La rândul lor, deputații europeni au promis sprijinul și asistența lor deplină autorităților de la Orhei.

«Europa ar trebui să devină un adevărat prieten al Republicii Moldova. Avem programe și posibilități financiare. Există multe proiecte care vă pot transforma țara într-un stat cu adevărat European. Aș dori să adresez Primarului de Orhei o propunere de a deschide în orașul vostru, în primărie, un centru de comunicare europeană, în care cetățeni, oameni de afaceri și investitori se vor putea întâlni  pentru implementarea unor proiecte. Această Primărie, acest partid este un exemplu unic de construire a unui dialog real cu Europa. Exemplul, experiența dvs sunt remarcabile prin faptul că oferă speranță pentru consolidarea spiritului european în viitor, oferă ocazia de a deschide mai multe uși de cooperare. Europa va sprijini o astfel de activitate, va sprijini Primăria orașuoui Orhei și Partidul ȘOR», a declarat în cadrul Mesei Rotunde de la Orhei Eurodeputatul Fulvio Martusciello, membru al grupului PPE, șeful delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Israel.

La rândul său, un alt deputat european - Alberto Cirio, de asemenea reprezentant al Partidului Popular European, membru al delegației comisiei UE-Moldova, a menționat,  adresându-se Primarului Ilan ȘOR «Sunt sigur că dacă fiecare cetățean moldovean ar petrece cel puțin o zi în Orhei, nivelul de încredere față de dvs. ar ajunge la 100%, pentru că aici devine evidentă diferența dintre cei care promit și cei care fac».

Europarlamentarul Salvatore Pogliese, de asemenea a susținut cele spuse de colegul său: «Toți politicienii vorbesc bine, dar nu toți sunt atât de buni când vine timpul să facă ceva. Ați obținut rezultate concrete, printre care sunt magazinele sociale, locuințele sociale și adăpostul pentru animale».

Reamintim că recent, cu o vizită de două zile la Orhei a sosit o delegație reprezentativă de funcționari din Uniunea Europeană. Delegația a inclus 5 eurodeputați reprezentând fracțiunea Partidului Popular European din mai multe țări europene. Totodată, din delegație au făcut parte  reprezentanți ai autorităților locale din provincia Piedmont, Italia, precum și asistenți ai deputaților și alte persoane însoțitoare.

Delegația europeană a sosit în Republica Moldova la invitația Primarului de Orhei, președintelui Partidului ȘOR, Ilan ȘOR, pentru a participa la masa rotundă privind implementarea practicilor europene la nivel local organizată în oraș la 21 ianuarie, precum și pentru a discuta proiecte comune pentru dezvoltarea Orheiului.