Deputații și fruntașii Partidului „ȘOR” fac dreptate cetățenilor raionului Cantemir
29/05/2020

Deputații și fruntașii Partidului „ȘOR” fac dreptate cetățenilor raionului Cantemir

Deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Igor Himici, și fruntași ai formațiunii, printre care și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-au susținut azi pe locuitorii satului Toceni în demersurile ca autoritățile raionului Cantemir să aprobe ruta de pasageri Toceni-Cantemir. Asta în condițiile în care Ilan Șor, încă toamna trecută s-a angajat să acopere cheltuielile de transport public pe ruta Cantemir-Toceni, deoarece satul nu avea transport public de mai mulți ani. Socialiștii din fruntea raionului însă tergiversează premeditat aprobarea unei rutei de mai bine de jumătate de an.

O acțiune în sprijinul locuitorilor din Toceni și împotriva administrației socialiste a raionului a avut loc azi în fața sediului Consiliului Raional Cantemir. Oamenii au cerut includerea chestiunii cu privire la aprobarea rutei Toceni-Cantemir pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului Raional.

Angajații din sediul Consiliului Raional Cantemir au făcut tentative de a bloca accesul deputaților la ședința publică a aleșilor raionali. „Asta este democrația la Cantemir. Oamenii nu pot intra la ședințele publice ale CR ales de cetățeni”, a remarcat deputata Marina Tauber.

Marina Tauber a declarat că socialiștii de la Cantemir, ca și cei din alte localități, blochează inițiativele bune ale Partidului „ȘOR”.

„Același lucru îl fac cu proiectele noastre de legi pe care le înaintăm în Parlament”, a declarat Tauber.

Potrivit Marinei Tauber, Partidul „ȘOR” controlează raionul Orhei, dar nu procedează ca administrația de la Cantemir cu primăriile conduse de reprezentanții altor partide.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat susținerea Orheiului pentru locuitorii raionului Cantemir.

„Noi susținem cetățenii din Cantemir. Trebuie să vă ridicați din genunchi, să vă apărați drepturile și să dați afară guvernanții iresponsabili”, a spus Dinu Țurcanu.

În fața cetățenilor, președintele socialist al raionului Cantemir, Anatol Ichim nu a avut o explicație plauzibilă de ce încă nu este aprobată ruta pentru microbuzul de la Toceni. Protestatarii au cerut demisia președintelui raionului.

Sub presiunea deputaților Partidului „ȘOR” și a cetățenilor, autoritățile raionale au promis, într-un final, că săptămâna viitoare vor pune subiectul cu ruta de la Toceni pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional.

Deputații Partidului „ȘOR” le-au promis cetățenilor raionului Cantemir că vor depune sesizări în instituțiile competente în care vor cere verificarea activității lui Anatol Ichim, dar și averea acestui funcționar raional. Deputații au mai spus că vor monitoriza cazul și vor pune presiune pe autoritățile raionale Cantemir până când nu va fi soluționată problema transportului pentru locuitorii din Toceni.