Denis Ulanov: E timpul ca opoziția să lase ambițiile politice la o parte
20/06/2020

Denis Ulanov: E timpul ca opoziția să lase ambițiile politice la o parte

Este timpul ca opoziția să lase ambițiile politice la o parte și să înceteze retorica populistă, a declarat la emisiunea „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală deputatul Partidului Politic „ȘOR”, Denis Ulanov, referindu-se la situația politică actuală și discuțiile privind posibilitatea demiterii guvernului Chicu.

„Situația creată ține de voința politică a opoziției să-și unească forțele, să lase ambițiile politice la o parte și să înceteze să mai gândească în lozinci despre miliard”, a declarat Denis Ulanov.

Referindu-se la invitația lui Igor Dodon către unele partide parlamentare să creeze o coaliție, Denis Ulanov a amintit că Republica Moldova este stat parlamentar, unde președintele are atribuții simbolice.

În ce privește guvernul Chicu, Denis Ulanov a menționat că un premier cu un astfel de comportament, în fruntea unui executiv nefuncțional, trebuie demis. „Guvernul este nefuncțional, iar un premier care își permite să lanseze atacuri politice, care are un comportament obraznic față de deputați și de persoane oficiale care nu-i convin din anumite motive, nu merită să dețină funcția de prim-ministru”, a declarat deputatul, menționând că singurul lucru prin care se remarcă Ion Chicu este că îndeplinește ordinele pe care le primește în fiecare zi de luni de la Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul emisiuni s-a discutat despre situația justiției din Republica Moldova, inclusiv din prisma ultimei decizii controversate privind eliberarea lui Veaceslav Platon, supranumit „raiderul Nr 1 din spațiul CSI”. Denis Ulanov a menționat că justiția din Republica Moldova este subordonată politic. „Implicația politică este foarte puternică și nu văd voință politică să schimbe lucrurile”.

Invitații au vorbit și despre înregistrările video cu Igor Dodon, filmat în timp ce primea bani de la fostul președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Ei au menționat că în orice țară în care funcționează sistemul justiției, orice funcționar, nemaivorbind de șeful statului, ar fi demisionat după apariția unor astfel de probe.