Partidul ȘOR : Imunitatea parlamentară a lui Ilan Șor a fost ridicată la cererea personală a lui Dodon
15/08/2019

Partidul ȘOR : Imunitatea parlamentară a lui Ilan Șor a fost ridicată la cererea personală a lui Dodon

Retragerea imunității parlamentare a liderului Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor rerezintă o răzbunare personal a președintelui Igor Dodon pentru că acesta ar putea spune câți bani i-a dat pentru întreținerea Partidului Socialiștilor, dar și alte cadouri, a declarant de la tribuna central a Parlamentului deputatul Partidului ȘOR, Denis Ulanov. Acesta a mai acuzat actuala guvernare de lașitate și a reiterat îndemnul din partea fracțiunii sale ca să fie modificată Constituția, astfel încât să fie anulată imunitatea parlamentară pentru toți deputații.

„Cee ce se întâmplă astăzi este o răzbunae personal a lui Igr Dodon. Ilan Șor are ce să spună  și câți bani i-a dat lui Dodon la începutul carierei politice, cât a cheltuit pentru Partidul Socialiștilor și ce alte beneficii a obținut. Astăzi vrea să distrugă un rival politic personal”, a declarat Denis Ulanov într-un discurs de la tribuna central a Parlamentului.

El a menționat că Partidul ȘOR nu este împotriva retragerii imunității, dar se pronunță împotriva selectivității acestui proces. În acest context, el l-a întrebat pe procurorul general interimar Dumitru Robu de ce nu examinează dosarul creditelor neperformante acordate soțului președintei Parlamentului și a PSRM, Zinaida Greceanîi, de ce nu cere retragerea imunității lui Igor Dodon, care a declarat deschis că primea un milion de dolari anual pentru proiectele sale politice?

Iată de ce, Ulanov a reiterat propunerea fracțiunii Partidului ȘOR privind anularea imunității parlamentare din Constituție. În acest context, el a menționat că doar deputații PDM au susțint proiectul și i-a acuzat pe cei din majoritatea parlamentară de lașitate. „Vă este frică să fiți următorii”, a menționat deputatul.

Totodată, el a calificat procedura de retragere a imunității lui Ilan Șor drept un „show politic ieftin”, menit să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii săi. „Acest show ieftin va putea distrage atenția oamenilor de la problemele reale doar pentru scurt timp. Voi creați iluzia unei activități intense, tone de hârtie, dar beția puterii o să vă treacă mai repede decât credeți”, a declarat Denis Ulanov.