Declarația Partidului Politic ȘOR privind relațiile cu aleșii locali ai altor partide din cadrul organelor administrațiilor locale
26/11/2019

Declarația Partidului Politic ȘOR privind relațiile cu aleșii locali ai altor partide din cadrul organelor administrațiilor locale

În rezultatul alegerilor locale generale, reprezentanții Partidului „ȘOR” au obținut peste 500 de mandate de consilieri în raioane, comune, sate și orașe, fiind aleși să conducă în 43 de localități din diferite regiuni – orașele Orhei și Taraclia, precum și 41 de sate sau comune.

În Consiliul raional Orhei, Partidul „ȘOR” a obținut o majoritate sigură.

În alte consilii raionale și locale, Partidul „ȘOR” a decis să nu participe la crearea coalițiilor sau alianțelor, indiferent de repartizarea mandatelor după criteriul politic.

Poziția Partidului „ȘOR” în ceea ce privește puterea locală rămâne neschimbată – autoritățile locale trebuie să fie depolitizate, să se axeze pe problemele oamenilor și cât mai eficiente. Nici interesele politice, nici cele de ordin ideologic, dar mai ales cele personale ale aleșilor locali nu ar trebui să împiedice realizarea misiunii principale – administrarea responsabilă și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

În acest context, Partidul „ȘOR” a decis să contribuie la deblocarea anumitor situații, astfel ca organele administrației publice locale, unde există aleși locali din partea Partidului „ȘOR”, să devină funcționale cât mai rapid. Reprezentanții formațiunii noastre politice au fost autorizați să participe la alegerea și desemnarea celor mai potrivite și profesioniste persoane în funcțiile de președinți ai Consiliilor raionale, indiferent de apartenența lor politică.

Această măsură urmărește doar începerea activității constructive a Consiliilor raionale și nu implică obligații reciproce. Nu am făcut parte și nu intenționăm să facem coaliții cu PD, nici cu PRSM, nici cu ACUM sau alte partide. Participăm doar la lansarea activității autorităților raionale și dăm startul activităților pentru promovarea ideilor noastre și realizarea programului nostru electoral.

Ne exprimăm disponibilitatea și în continuare să susținem idei și proiecte utile oamenilor, indiferent cine le lansează. În același timp, vom critica dur reprezentanții autorităților locale de nivelul raionului sau primăriilor în cazul activităților ineficiente.

Sperăm că programele noastre electorale și experiența de succes acumulată la Orhei să fie utile și altor raioane pentru a putea fi folosite la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Suntem convinși că autoritățile locale trebuie să se țină departe de politică, geopolitică și sloganuri deșarte. Partidul „ȘOR” și reprezentanții săi în organele administrațiilor locale vor fi întotdeauna deschiși către toți alegătorii și vor lucra în beneficiul tuturor cetățenilor, indiferent de afilierea lor politică sau de altă natură.