Declarația Partidului „ȘOR” în legătură cu evenimentele de la Torino
18/11/2018

Declarația Partidului „ȘOR” în legătură cu evenimentele de la Torino

Liderii și patronii partidelor pro-europene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească și a utiliza concetățenii în interese eminamente politice. Așa cum am atenționat și anterior, provocările și atacurile de la evenimentele organizate de Centrul de Susținere și Informare a concetățenilor de la Bologna sunt inspirate de anumite cercuri politice și cu interese politice din Republica Moldova, dar și din afară. Acest lucru a fost astăzi confirmat în totalitate la Torino, unde provocatori plătiți și câteva zeci de oameni mințiți de ei, au organizat o acțiune de protest cu revendicări politice.

De fapt, principala țintă a atacului a fost concertul organizat cu susținerea noastră pentru concetățenii care locuiesc la Torino. Încercând să pericliteze acțiunea, pe parcursul ultimelor săptămâni provocatorii au difuzat pe rețele de socializare amenințări și dezinformări. Folosindu-se de mijloace de informare în masă pe care le controlează, i-au persecutat pe cunoscuți artiști care evoluează pentru moldoveni pe scenele din orașe italiene. Dar să împiedice organizarea concertului mult-așteptat, așa și nu le-a reușit!

Mai mult decât atât, provocatorii și-au scos practic măștile și au scos la iveală adevăratele scopuri ale demersului lor – manipularea diasporei în scopuri politice și electorale, atragerea voturilor în favoarea stăpânilor lor politici. Încă o dată a devenit clar că forțele politice de dreapta, care își spun „pro-europene”, îi folosesc în mod cinic pe concetățenii nevoiți să trăiască și să lucreze peste hotare, exclusiv în scopuri politice și văd în ei doar voturi. În așa fel Sandu și Năstase s-au comportat cu concetățenii lor în toți acești ani. Diaspora noastră nu a primit de la ei nici ajutor nici respect. Iar atunci când echipa noastră a început să întreprindă acțiuni concrete și active de susținere a diasporei, a început să-i ajute pe oameni să revină acasă, a început să organizeze evenimente culturale - asupra noastră și a reprezentanților noștri, dar chiar și a concetățenilor care „au îndrăznit” să participe la acțiunile noastre, și-au „asmuțit câinii”.

Dar noi nu vom renunța, nu vom ceda în fața unor acțiuni mizerabile ale provocatorilor. Și în continuare evenimentele pe care le vom organiza îi vor bucura pe concetățenii noștri, și în continuare îi vom ajuta, îi vom susține și vom avea grijă de ei. Nimeni nu are dreptul să umilească și să intimideze concetățenii, chiar dacă ei nu vor să fie implicați în jocurile politice murdare și cinice ale lui Năstase, Sandu și altor aventurieri politici ca ei.

Îi chemăm pe toți concetățenii noștri la unitate, să nu cedeze în fața provocărilor politice și să nu devină jertfe ale manipulării unor politicieni iresponsabili. Avem o singură Patrie – Moldova. Și nimeni nu are dreptul să ne-o ia!