Consilierul Partidului „ȘOR” Klimenco cere moratoriu pe toate tenderele din Chișinău care n-au legătură cu lupta împotriva Coronavirusului
08/04/2020

Consilierul Partidului „ȘOR” Klimenco cere moratoriu pe toate tenderele din Chișinău care n-au legătură cu lupta împotriva Coronavirusului

Consilierul municipal în Consiliul municipal Chișinău din partea Partidului Politic „ȘOR”, Valeri Klimenco a semnat o adresare oficială pe numele primarului Capitalei, Ion Ceban, în care cere impunerea moratoriului asupra tenderelor și achizițiilor de stat și realocarea resurselor financiare pentru lupta cu Coronavirusul și echiparea medicilor.

“Republica Moldova trece în prezent prin una din cele mai dificile perioade din istoria sa, iar toate eforturile sunt concentrate spre salvarea vieților omenești, iar în aceste condiții toate resursele umane și financiare trebuiesc direcționate anume pentru lupta cu răspândirea virusului, asigurarea spitalelor cu echipamentele necesare, teste pentru depistarea virusului și alte preparate”, menționează Valeri Klimenco în adresarea sa.

„În această situație este logic și corect ca toate resursele financiare disponibile să fie orientate anume spre domeniul medical. Aceasta va permite salvarea multor și multor vieți”, potrivit alesului local din partea Partidului „ȘOR”.

Valeri Klimenco amintește că a fost întotdeauna adeptul investițiilor mari în infrastructură, dar în situația actuală prioritățile trebuiesc revăzute. „Da, orașul are nevoie de parcuri amenajate, flori și havuzuri. Dar acestea mai pot aștepta, având în vedere situația actuală. Viețile oamenilor sunt mai importante decât oricare, chiar și cele mai importante proiecte de infrastructură”, argumentează consilierul.

În acest context, el consideră necesară introducerea moratoriului pentru toate tenderele și achizițiile de stat care nu au legătură cu lupta împotriva Coronavirusului, iar bani să fie direcționați pentru achiziția echipamentelor medicale și mijloacelor de protejare, pentru asigurarea securității personalului medical și a tratamentului de calitate în spitale.