Consilierul municipal al Partidului
12/08/2020

Consilierul municipal al Partidului "ȘOR”, Valeri Klimenko: Piața Centrală poate aduce de zeci de ori mai mulți bani în buget

Piața Centrală din capitală ar trebui să devină principalul hub în asigurarea școlilor și grădinițelor cu fructe și legume proaspete. O asemenea idee a fost lansată de consilierul Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko la ședința Consiliului municipal. El a propus ca în cadrul grupului de lucru existent să fie creată o nouă structură care să elaboreze concepția de dezvoltare economică a Pieței Centrale.

 

„Piața Centrală trebuie să devină principalul hub din capitala noastră pentru procurarea, păstrarea și livrarea fructelor și legumelor în instituțiile de învățământ. Asta va permite economisirea unor sume enorme de bani din buget, deoarece aceste produse pot fi procurate la sezon la prețuri mici, pot fi depozitate în frigidere, apoi livrate grădinițelor și școlilor”, a declarat Valeri Klimenko.

 

Consilierul a explicat că Piața Centrală dispune de un teren potrivit pentru amplasarea unor frigidere în care pot fi păstrate până la 10 mii de tone de producție. Potrivit lui, rezervele de fructe și legume vor rezolva încă o problemă - nu le vor permite comercianților să majoreze prețurile în preajma sărbătorilor, folosindu-se de cererea în creștere. Iar și bugetul municipal ar avea de câștigat.

 

„Am afirmat și continui să afirm că Piața Centrală poate aduce nu 5 milioane de lei în buget, așa cum o făcea până recent și nici 9-10 milioane ca în prezent. Ea poate asigura venituri de 200-250 de milioane de lei pe an”, a accentuat consilierul Partidului „ȘOR”.

 

Anterior, la propunerea lui Valeriu Klimenko, în cadrul Consiliului municipal, a fost creat un grup de lucru pentru modernizarea Pieței Centrale. Klimenko a calificat rezultatele activității acestei comisii drept prima experiență pozitivă de colaborare a primăriei și Consiliului municipal pentru rezolvarea problemelor chișinăuienilor.