Consilierii raionali și orășenești ai Partidului ȘOR au propus un pachet de măsuri anti-criză
07/04/2020

Consilierii raionali și orășenești ai Partidului ȘOR au propus un pachet de măsuri anti-criză

Consilierii raionali și orășenești ai Partidului „ȘOR” solicită rectificarea bugetelor raionale și adoptarea unor măsuri anti-criză. Ei au depus demersuri la toate Comisiile raionale pentru Situații Excepționale în care cer acțiuni pentru susținerea populației și a agenților economici prin reducerea poverii fiscale pe durata pandemiei.
 
Consilierii propun reducerea cu 50% a mai multor taxe locale, inclusiv a taxei pentru amenajarea teritoriului, pentru unitățile comerciale și de prestări servicii, a taxei de piață, a taxei de cazare și a taxa pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în oraș și spre satele din raion.
 
De asemenea, aleșii locali din partea Partidului „ȘOR” propun să fie examinată posibilitatea compensării a 50% din facturile pentru utilități ale agenților economici.ăți.
 
În plus, inițiativa consilierilor prevede instituirea moratoriului pe finanțările proiectelor de importanță secundară. Printre acestea ar urma să fie incluse achizițiile de stat, premiile, primele și compensațiile pentru personalul aparatelor președinților și adjuncților președinților de raioane, ale primarilor și consilierilor de toate nivelurile din raion.
 
Pentru depășirea urmărilor pandemiei și a crizei economice, aleșii locali din partea Partidului „ȘOR” propun crearea unor fonduri speciale în cadrul bugetelor raionale.