Consilierii Partidului ȘOR îndeamnă colegii din CMC să susțină spitalele municipale
17/06/2020

Consilierii Partidului ȘOR îndeamnă colegii din CMC să susțină spitalele municipale

Consilierii municipali din partea Partidului „ȘOR” le propun colegilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să renunțe la indemnizațiile de ales local și să le doneze în fondul pentru lupta cu noul Coronavirus, precum și pentru susținerea unor proiecte sociale.

O inițiativă în acest sens va fi propusă de către consilierii Partidului „ȘOR” la ședința CMC din 18 iunie. Despre asta au anunțat aleșii locali ai formațiunii, Valeri Klimenko și Serghei Burgudji în cadrul emisiunii „Ora locală” de la Orhei TV.

„Fiecare consilier ridică pentru participarea la fiecare ședință a CMC câte 2000 de lei. Noi propunem să micșorăm aceste indemnizații până la suma simbolică de un leu, iar banii economisiți să-i direcționăm în susținerea unor proiecte sociale, în fondul de susținerea a categoriilor social-vulnerabile sau spitalelor municipale”, a spus Serghei Burgudji. Alesul local a amintit că rata de infectare cu Covid-19 a crescut brusc, iar spitalele fac față cu greu numărului mare de pacienți.

„Adoptarea acestei inițiative a permis ca anual să fie economisiți 5 mil. de lei. Asta ar permite să fie reparate capital două grădinițe”, a adăugat Valeri Klimenko.

Valeri Klimenko s-a referit și la o altă inițiativă, care a fost inclusă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a CMC. Aleșii locali din partea Partidului „ȘOR” îi îndeamnă pe colegi să renunțe la alocațiile pentru activitatea în cadrul întreprinderilor municipale. Klimenko a spus că, de regulă, activitatea consilierilor este formală acolo, dar, în schimb, sunt remunerați lunar cu mii de lei. Valeri Klimenko propune ca acești bani să fie direcționați în fondul de proteze dentare gratuite pentru pensionari.

„Unele fracțiuni deja au anunțat că nu vor susține acest proiect. De aici trag concluzia că ei au venit în CMC nu pentru a fi preocupați de problemele orașului și a oamenilor, dar să facă bani”, a declarat Klimenko.

Consilierii Partidului „ȘOR” au mai spus că ar merita ca aleșii locali din Chișinău să urmeze exemplul colegilor din Orhei, care demult au renunțat la indemnizații. Fondurile economisite sunt folosite în scopuri caritabile și pentru susținerea proiectelor de dezvoltare a orașului și raionului.