Consilierii Partidului ȘOR din CMC cer explicații privind nerespectarea măsurilor antiepidemiologice în Chișinău
16/07/2020

Consilierii Partidului ȘOR din CMC cer explicații privind nerespectarea măsurilor antiepidemiologice în Chișinău

Consilierii Partidului „ȘOR” din CMC: În Chișinău toți au uitat de măsurile de combatere a epidemiei de COVID Consilierii Partidului „ȘOR” Serghei Burgudji și Valeri Klimenco au atras atenția, astăzi, la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) că în capitală nu sunt respectate măsurile antiepidemiologice. Cei doi s-au referit îndeosebi la parcuri și alte locuri publice, pe care le-au inspectat la rugămintea cetățenilor.

„Mulți chișinăuieni ne-au rugat să verificăm cum sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19. Iată ce am văzut în Parcul “Valea Trandafirilor”, dar și în alte parcuri: sute de oameni se plimbă, se distrează pe caruseluri, se bronzează pe plaje. Nici pomină de mască, dezinfectant s-au distanță socială”, a declarat Serghei Burgudji.

El a subliniat că mulți agenți economici din parcuri activează fără autorizații sanitare. Consilierii municipali ai Partidului „ȘOR” s-au adresat la direcția sănătate a primăriei Chișinău cerând explicații referitoare la cum toate acestea nereguli vor afecta situația epidemiologică din capitală.

Reamintim că guvernarea a blocat activitatea parcului cultural-familial din Orhei - „OrheiLand”, deși sunt respectate toate normele sanitare  - purtarea obligatorie a măștii, dezinfectant, angajații monitorizează să fie păstrată distanța socială, caruselurile și spațiile publice sunt dezinfectate permanent. Inițiatorul proiectului „OrheiLand”, Ilan Șor și Partidul „ȘOR” au catalogat blocarea parcului ca fiind o acțiune politică.