Consilierii Partidului ”ȘOR” cer socialiștilor să treacă pe ordinea de zi problemele sociale ale consiliilor raionale
24/01/2020

Consilierii Partidului ”ȘOR” cer socialiștilor să treacă pe ordinea de zi problemele sociale ale consiliilor raionale

Mai mulți consilieri raionali din partea Partidului ”ȘOR” au criticat dur reprezentanții majorității și președinții consiliilor raionale pentru reticența de a include pe ordinea de zi a ședințelor și de a lua în considerare problemele acute ale oamenilor privind proiectele sociale care ar trebui să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru oameni.

Alesul local din partea Partidului ȘOR în Consiliul Raional Ștefan-Vodă, Natalia Harcenco, a atras atenția colegilor asupra faptului că deși componența consiliului activează de trei luni, oamenii care i-au ales nu văd nicio schimbare care le-ar face viața mai ușoară.

Ce subiecte vedem pe ordinea de zi? O parte din întrebări sunt tehnice, care nu au nicio legătură cu bunăstarea oamenilor. Multe dintre subiecte au motive ascunse. De aici, este clar faptul că se încearcă să se activeze în folosul personal, partajarea averii publice, dar și alte interese meschine», a declarat alesul rational din partea Partidului ”ȘOR”, în adresarea către colegii din PSRM și PDM.

Un alt caz a avut loc la Consiliul Raional Cahul. În timpul examinării ordinei de zi, Antonina Belobrova, la fel a atenționat colegii din alte partide despre lipsa subiectelor cu tentă socială.  

«Astăzi, cu mare regret trebuie să constat că noi nu mergem în direcția corectă. Am promis alegătorilor să rezolv, în primul rând, problemele stringente. Pentru nimeni nu este un secret că o problemă acută în mediul rural este sărăcia și situația grea în familii. Vă îndemn să încetăm să ne mai ocupăm cu ce nu este util cetățenilor”, a menționat Belobrova.  

Iar reprezentantul Partidului Politic ”ȘOR” în Consiliul Raional Căușeni, Serghei Poloboc, a venit cu propunerea, ca începând cu ședința următoare, să fie examinate, prioritar, subiectele sociale, apoi următoarele.  

«Propun ca începând cu următoarea ședință a consiliului raional, să dezabatem câte 1-2 subiecte de interes major pentru cetățeni! Proiecte care cât de puțin să dea plus valoare îmbunătățirii condițiilor de trai pentru oameni”, a solicitat Poloboc.

Cu astfel de inițiative au venit la ședințele de astăzi și alți consilieri din partea Partidului ”ȘOR” din alte raioane ale țării. În discursurile lor, aceștia au menționat că fiecare din ei vor veni cu proiectele proprii, benefice localnicilor și și-au exprimat speranța ca acestea să fie susținute de majoritatea aleșilor raionali.

Totodată, consilierii Partidului ”ȘOR” au chemat colegii să i-a exemplu de la aleșii raionali din Orhei, care din primele ședințe au adoptat mai multe decizii care permit economii la buget de sute de mii de lei, bani îndreptați spre implementarea mai multor proiecte sociale pentru raionul Orhei.

În data de 24 ianuarie, în țară au avut loc 7 ședințe ale consiliilor raionale din Ștefan-Vodă, Râșcani, Strășeni, Cahul, Cantemir, Căușeni și Drochia. În 6 din ele, coaliția majoritară este formată din consilierii PSRM-PDM, iar în 5, conducerea raionului este controlată de socialiști.