Consilierii din CMC și-au majorat indemnizațiile de ales local, ignorând proiectul Partidului „ȘOR”
19/06/2020

Consilierii din CMC și-au majorat indemnizațiile de ales local, ignorând proiectul Partidului „ȘOR”

Aleșii locali din cadrul Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-au majorat indemnizațiile de la 2000 la 3500 de lei. Majorările au fost votate la ultima ședință a CMC.

Consilierii din partea Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko și Serghei Burgudji s-au pronunțat categoric împotrivă. Mai mult, ei au chemat colegii să renunțe la aceste indemnizații, iar banii să fie direcționați spitalelor, care, în prezent, fac față cu greu fluxului mare de pacienți.

Ca exemplu cei doi consilieri au adus Consiliul municipal și cel raional Orhei, unde, la inițiativa lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, aleșii locali beneficiază de o plată simbolică de un leu. Indemnizațiile consilierilor sunt folosite în proiectele sociale și de infrastructură.

Majoritatea consilierilor, inclusiv cei de la PSRM, Platformei DA și PAS, au respins propunerea respectivă, votând pentru majorarea indemnizațiilor. Consilierul Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko a calificat drept ipocrit și egoist gestul, subliniind că scopul aleșilor locali este „să lucreze în folosul orășenilor, dar nu să câștige bani”.