Cinci concentratoare de oxigen, donate Spitalului Raional Cahul, la inițiativa deputatului Platformei „Pentru Moldova”, Elena Bacalu
05/04/2021

Cinci concentratoare de oxigen, donate Spitalului Raional Cahul, la inițiativa deputatului Platformei „Pentru Moldova”, Elena Bacalu

Pacienții cu COVID-19, care sunt tratați la Spitalul Raional Cahul, vor avea acces la un tratament mai sigur și mai performant. Cinci concentratoare de oxigen au ajuns în instituția medicală, datorită eforturilor deputatului Platformei „Pentru Moldova”, Elena Bacalu, și a mai multor agenți economici.

Potrivit specialiștilor, oxigenoterapia este, de multe ori, vitală în tratamentul pacienților afectați de COVID-19.

„În această perioadă sunt mai mulți pacienți în stare gravă, iar aceste cinci concentratoare de oxigen îi vor ajuta să depășească boala. Mulțumim pentru acest suport. Acum avem peste 90 de pacienți cu COVID-19 de gravitate medie. Alți câțiva pacienți sunt internați în stare gravă în secția de Terapie Intensivă”, spune Lilia Postolachi, șefa Departamentului Terapeutic al Spitalului Raional Cahul. 

Mai mult, cele cinci generatoare de oxigen le va ușura și activitatea medicilor, care sunt suprasolicitați în această perioadă. Asistenta superioară din Secția boli contagioase a Spitalului Raional Cahul, Feodora Știrbu, activează în această instituție de 35 de ani și afirmă că nu este prima dată când Elena Bacalu ajută spitalul.

„Orice suport pentru spitalul nostru este binevenit. Eu activez aici de 35 de ani și remarc faptul că nu este prima dată când Elena Bacalu ajută instituția noastră în sensul îmbunătățirii condițiilor de activitate a personalului medical”, a spus Feodora Știrbu.

Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Elena Bacalu, afirmă că atunci când a lansat inițiativa de a achiziționa cele cinci concentratoare a fost plăcut surprinsă să constate că și unii agenți economici și-au manifestat disponibilitatea să susțină această acțiune. 

„Am lansat această inițiativă în calitate de deputat pe circumscripția Cahul-Cantemir. Ori de câte ori am ocazia și posibilitatea, mă străduiesc să fiu alături de cetățeni, să ajut oamenii. Este o donație nu doar a mea, la ea contribuind și unii agenți economici care au dorit să ajute pacienții. Sunt mândră de faptul că echipele „Pentru Moldova” și Partidului „ȘOR” sunt mereu alături de cetățeni și se implică în soluționarea problemelor lor”, a spus Elena Bacalu.

În Spitalul Raional Cahul, pacienți cu COVID-19 sunt tratați în două secții. Recent, și echipa lui Ilan Șor din Orhei a donat zece concentratoare de oxigen Spitalului Raionul Orhei.