„Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna” va ajuta moldovenii aflați în țările europene
05/05/2020

„Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna” va ajuta moldovenii aflați în țările europene

Moldovenii din majoritatea țărilor europene vor putea apela la ajutorul și serviciile Centrului deschis acum câțiva ani pentru concetățenii noștri din Italia, la Bologna, la inițiativa și cu susținerea lui Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”. Acesta a anunțat că își schimbă denumirea din „Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna” în „Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa”.

Centrul a decis să-și schimbe denumirea după ce a început să ajute tot mai mulți oameni și nu doar din Italia. „Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa” va oferi o gamă largă de servicii și se va implica inclusiv în soluționarea problemelor cetățenilor moldovenilor de peste hotare, care întâmpină dificultăți de ordin juridic sau legate de perfectarea actelor.

Potrivit administratorilor Centrului, de serviciile acestuia vor putea beneficia toți cetățenii moldoveni aflați în majoritatea țărilor europene.

„Ne extindem aria geografică de activitate și vom interveni în caz de necesitate acolo unde va fi nevoie să ajutăm cetățenii Republicii Moldova. Am decis să schimbăm denumirea în „Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa pentru că în ultima perioadă a crescut numărul solicitărilor de ajutor din partea mai multor cetățeni moldoveni din diverse țări europene”, a precizat Tatiana Platon, președinta Centrului.

Moldovenii din diaspora pot apela la serviciile Centrului la numerele de telefon: +37378287414 și +393458460050 sau pot scrie pe pagina de Facebook a Centrului.

Amintim că „Centrul pentru susținerea concetățenilor din Bologna” a fost deschis în 2017 cu la inițiativa și cu susținerea lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. Centrul oferă servicii juridice gratuite, traduceri, informație și asistență pentru tinerii deciși să obțină burse de studii în Italia. Totodată, încurajează reîntoarcerea cetățenilor moldoveni în patrie prin proiectul „Moldova e Casa Mea”. Centrul este cunoscut prin susținerea mai multor proiecte și evenimente culturale, în diferite țări, pentru promovarea tradițiilor și folclorului moldovenesc.