Candidatul Partidului ȘOR a depus o sesizare la CEC privind coruperea alegătorilor de către Blocul ACUM la Frankfurt
24/02/2019

Candidatul Partidului ȘOR a depus o sesizare la CEC privind coruperea alegătorilor de către Blocul ACUM la Frankfurt

Candidata Partidului Politic ȘOR pe circumscripția uninominală 50 (Europa de Vest), Tatiana Platon, cere intervenția urgentă a Comisiei Electorale Centrale pentru a curma cazurile de corupere a alegătorilor la care s-au dedat reprezentanții Blocului Acum.

Tatiana Platon a depus o sesizare la CEC în care face referire la informațiile parvenite de la mai mulți cetățeni care reclamă faptul că la secția de votare din Frankfurt, Germania (localitatea unde își au sediul finanțatorii PPDA, interlopii Victor și Viorel Țopa), li se propun bani în schimbul votului pentru Maia Sandu (candidată în circumscripția 50) și pentru Blocul Acum.

„Potrivit informațiilor parvenite de la mai mulți cetățeni, moldovenilor care merg să voteze în cadrul secției de votare din Frankfurt, Republica Federală Germania, din circumscripția electorală uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, li se oferă sume de bani în schimbul votării pentru candidatul pe circumscripția uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova – Maia Sandu, precum și pentru Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS – pe circumscripție națională”, se arată în textul sesizării depuăs de candidata Partidului Politic ȘOR la CEC.

Mai mult ca atât, cetățenilor care acceptă banii li se cere să fotografieze buletinul de vot pentru a aduce „dovada”, ceea ce reprezintă încă o încălcare flagrantă a legislației.

„În acest sens, cetățenilor moldoveni care acceptă să beneficieze de remunerare financiară, li se cere întîi de toate să probeze prin fotografii pe telefonul mobil că au votat pentru Maia Sandu și Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, după care li se transmit diverse sume de bani în euro”, potrivit sesizării.

Tatiana Platon cere intervenția urgentă a CEC și curmarea acțiunilor de corupere a alegătorilor. „În acest context, cerem de urgență intervenția CEC și a organelor de resort pe acest caz și curmarea acțiunilor de corupere a alegătorilor, cu pedepsirea celor care se fac vinovați”, solicită Tatiana Platon, candidata Partidului Politic ȘOR.