Buget politizat:Majoritatea parlamentară a respins toate amendamentele deputaților Partidului Șor la Legea bugetului
19/12/2019

Buget politizat:Majoritatea parlamentară a respins toate amendamentele deputaților Partidului Șor la Legea bugetului

Fracțiunea Partidului Politic ȘOR din Parlamentul Republicii Moldova condamnă politizarea excesivă a activității majorității legislative, demonstrată încă odată și la votarea legii Bugetului de stat pentru anul 2020, când nu a fost acceptată niciuna din cele peste 20 de propuneri de modificări ale deputaților formațiunii ce vizau proiecte concrete menite să îmbunătățească viața oamenilor în zeci de localități din Republica Moldova, în special din raionul Orhei.

Deputata fracțiunii Partidului ȘOR, Marina Tauber a declarat într-un briefing la Parlament, după votarea în lectură finală a bugetului pentru anul 2020 că deși președintele Comisiei parlamentare de profil, Vladimir Golovatiuc a declarat că 63 de amendamente au fost acceptate, majoritatea parlamentară nu a acceptat niciuna din inițiativele de modificare a principalei legi anuale a statului. „Toate amendamentele au avut drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cetățeni. Au vizat proiecte de reconstrucții, reparații. Cunoaștem foarte bine care sunt problemele oamenilor care ne-au susținut și au fost alături de noi la alegeri”, a declarat Marina Tauber.

Ea a menționat că atitudinea majorității parlamentare denotă o politizare excesivă a activității parlamentului. „Vedem politizarea activității parlamentului și ne pare rău că oamenii din raionul Orhei încă o dată au văzut aceste lucru”.

Totuși, ea a dat asigurări că Partidul Politic ȘOR va realiza promisiunile făcute oamenilor înainte de alegeri, indiferent de impedimentele pe care le pune guvernarea. „Vom soluționa pe alte căi problemele oamenilor. Ne vom ține de promisiunile date cetățenilor, indiferent de situație. Vom continua programul nostru și toate proiectele promise oamenilor și sperăm că într-o zi vom fi auziți de cei din majoritatea parlamentară”, a declarat Marina Tauber.

În cadrul conferinței, vicepreședintele Partidului ȘOR a amintit că formațiunea sa a obținut victoria în peste 40 de localități din Republica Moldova, iar în raionul Orhei a inițiat deja reforme importante menite să reducă cheltuielile inutile și să sporească randamentul activității instituțiilor locale.