Autoritățile raionului Orhei monitorizează situația în contextul avertizării de Cod Portocaliu
06/02/2020

Autoritățile raionului Orhei monitorizează situația în contextul avertizării de Cod Portocaliu

Patru ședințe operative în teren cu primarii localităților raionului Orhei a convocat, în prima parte a zilei de azi, Dinu Țurcanu, președintele raionului. Autoritățile monitorizează situația din localități în contextul avertizării de Cod Portocaliu emis pentru perioada 5-6 februarie.

Prima ședință operativă cu primarii localităților Seliște, Neculaeuca, Isacova, Vatici și Morozeni a avut loc pe traseul Orhei-Curchi, la intrarea în satul Mana. Aici s-a raportat că s-a reușit reconectarea la curent a satelor Vatici și Morozeni. A fost dispusă tăierea și evacuarea copacilor doborâți de rafalele puternice de vânt.

Cea de-a doua ședință operativă a întrunit primarii localităților Bolohani, Piatra, Pohorniceni, Berezlogi, Susleni, Mârzaci, Vâșcăuți și Jora de Mijloc. Și aici s-a dispus intervenția instituțiilor de resort în vederea reconectării gospodăriilor deconectate de la rețeaua electrică, la rețeaua de telefonie fixă și evacuării copacilor doborâți.

Probleme similare au fost abordate și în cadrul celei de-a treia ședințe operative la care au participat primarii localităților Crihana, Step Soci, Chiperceni, Biești și Pohrebeni. La Gimnaziul Biești, în urma rafalelor de vânt au fost smulse cinci foi de ardezie de pe acoperiș, dar datorită intervenției operative primarului Grigore Sveclă problema a fost soluționată. S-a menționat că deconectările parțiale de energie electrică au fost remediate operativ.

O altă ședință operativă a autorităților raionale a avut loc satul Mălăiești la care au participat primarii localităților Mălăiești, Pelivan și Zorile. Primarii au menționat că s-a intervenit prompt, astfel că unele deconectări parțiale de energie electrică au fost înlăturate.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, le-a cerut aleșilor locali să monitorizeze în continuare situația în legătură cu ciclonul atlantic care traversează țara noastră în aceste zile.