Autoritățile din Orhei întreprind măsuri drastice în prevenirea pandemiei de COVID-19
22/03/2020

Autoritățile din Orhei întreprind măsuri drastice în prevenirea pandemiei de COVID-19

Primarul de Orhei Pavel Verejanu a dispus ca ÎM ”Apă Canal Orhei” și Serviciul Locativ Comunal Orhei să extindă termenul de plată a serviciilor comunale pentru locuitorii municipiului Orhei, astfel încât celor din urmă să nu le fie aplicare sancțiuni pentru întârzierea la plata serviciilor.

Tot la inițiativa Primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu - furnizorilor de servicii precum S.A.”Orhei Gaz”, S.A. Moldtelecom, Î.C.S. ”Premier Energy” – operator a sistemului de distribuire de energie electrică și prestatorilor de servicii internet, s-a solicitat să se abțină de la deconectarea consumatorilor de la serviciile furnizate - pentru întîrzierea plăților, cu menținerea înlesnirilor, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică.

Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Orhei a dispus de a prelungi suspendarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și pre-universitar, până la data de 31 martie 2020 inclusiv, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică.

La inițiativa domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, s-a propus ca apariția a cel puțin a unui caz de infectare cu coronavirusul de tip nou COVID-19 să servească drept temei pentru instituirea regimului de CARANTINĂ.

În atenția locuitorilor raionului Orhei - I.P. „Agenția Servicii Publice”, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, va acorda doar servicii de necesitate stringentă: eliberarea actului de identitate provizoriu; înregistrarea decesului; serviciile cadastrale, înregistrarea și licențierea unităților de drept.

 Î.S. „Poșta Moldovei”, prin intermediul subdiviziunilor sale, va acorda doar servicii de necesitate stringentă.

Primăria Orhei și Consiliul Raional Orhei asigură cu transport lucrătorii medicali din satele raionului care activează la Spitalul Raional Orhei și Spitalul de Psihiatrie. În condițiile în care activitatea transportului raional a fost sistată în contextul instituirii Situației de Urgență, asigurăm transportarea din sate către mun. Orhei pentru aproape 200 de lucrători medicali.