„Analfabetism și incompetență totală”. Deputatul Partidului „ȘOR” a comentat demersul socialiștilor la CSM
30/04/2020

„Analfabetism și incompetență totală”. Deputatul Partidului „ȘOR” a comentat demersul socialiștilor la CSM

Șeful Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, Vasile Bolea, a demonstrat încă o dată tentațiile majorității parlamentare de a captura definitiv puterea, dând dovadă, totodată, de analfabetism și incompetență totală. Așa a calificat deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu”, demersul lui Vasile Bolea către Consiliul Superior al Magistraturii în care a cerut retragerea mandatelor a trei judecători ai Curții Constituționale.

Vadim Fotescu a scris pe pagina sa de Facebook că Vasile Bolea a încălcat o serie de proceduri și a depășit atribuțiile sale expediind demersul către CSM. Cerințele din demers sunt lipsite de sens, în condițiile în care, conform legii, un magistrat constituțional poate fi pedepsit doar în cazul în care pentru asta ar vota majoritatea colegilor săi.

„Ținând cont de faptul că Bolea cere o anchetă disciplinară pe numele a trei judecători din Curtea Constituțională, această procedură devine imposibilă din „cauze tehnice”, deoarece majoritatea la Înalta Curte este formată din patru din cei șase magistrați”, a subliniat deputatul Partidului „ȘOR”.

El a adăugat că acțiunile lui Bolea pot fi calificate ca presiune pe magistrați sau ca populiste.

De asemenea, Vadim Fotescu a menționat că regimul de la guvernare încearcă încă o dată să-și acopere greșelile, acuzând opoziția de toate relele.

„Nu veți reuși, domnilor. Noi vom informa în continuare societatea despre fărădelegile comise de voi, iar oamenii să judece și să tragă concluziile corecte”, a menționat Vadim Fotescu.

Recent, Curtea Constituțională a suspendat acordul de împrumut cu Federația Rusă, care a fost ratificat în Parlament cu voturile deputaților din majoritatea PSRM-PDM. Fracțiunea Partidului „ȘOR” s-a abținut de la vot, declarând că în spatele acordului sunt camuflate interesele guvernării. Curtea Constituțională urmează să emită o decizie pe marginea acordului la 7 mai.