“Dodon luptă împotriva copiilor”. Cetățenii protestează la OrheiLand împotriva închiderii parcului
28/06/2020

“Dodon luptă împotriva copiilor”. Cetățenii protestează la OrheiLand împotriva închiderii parcului

Cetățenii protestează împotriva abuzurilor autorităților. Mai mulți vizitatori ai parcului „OrheiLand” nu au permis duminică, 28 iunie, polițiștilor să închidă în mod arbitrar centrul cultural-familial. Alături de cetățeni, care strigă “Dodon luptă împotriva copiilor”, au fost și mai mulți reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR”. Deputatul Marina Tauber le-a demonstrat cetățenilor și polițiștilor că actul pe care l-au prezentat forțele de ordine era nevalabil.

Poliția a încercat duminică să interzică activitatea OrheiLand, chiar dacă administrația centrului a luat toate măsurile de securitate, a sporit personalul, și verifică toți vizitatorii. Cetățenii nu au fost de acord cu încheierea parcului, iar în sprijinul lor a venit și administrația municipiului, dar și alți reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR”.

Deputatul Marina Tauber a arătat că documentul prezentat de poliție nu are nicio valabilitate, în condițiile în care nu avea nicio semnătură. iar decizia Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, respectiv, nu este în vigoare. Mai mult, ea a arătat că nu există nicio siguranță că polițiștii care au venit la OrheiLand, unde erau adunați mai mulți copii, nu erau infectați.

„Veniți aici că documentul oficial și testul negativ la Covid. Arătați societății că nu sunteți infectați. Noi nu vom permite să intre în Orheiland și să infecteze copiii și Orheienii noștri”, a declarat ea.

Primarul mun. Orhei Pavel Verejanu s-a arătat revoltat că polițiștii în loc să lupte cu hoții și cu narcomanii din oraș, au venit să lupte cu copiii și cu orășenii. “Domnilor polițiști, dacă aveți atât de mult timp liber, haideți să ne ducem în cartierul Lupoaica să luptăm cu traficul de droguri. În loc să luptați cu hoții și cu narcomanii din localitate, ați decis că e mai ușor să veniți aici și să-i împiedicați pe oameni să se odihnească”, i-a criticat Pavel Verejanu pe oamenii legii.

Administrația „OrheiLand” și autoritățile locale au luat mai multe măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor speciale în contextul pandemiei. Așa că vizitatorii pot fi siguri de faptul că la aici sunt asigurate toate condițiile în acest sens.

La intrarea în parc vizitatorilor le este măsurată temperatura, iar caruselurile sunt dezinfectate cu regularitate. Lucrătorii parcului de distracții urmăresc să fie respectată distanța socială și impun reguli pentru evitarea aglomerației. Plaja este amenajată astfel încât să fie respectate toate normele – șezlongurile sunt fi amplasate la distanțe de câțiva metri unul de altul.

https://www.facebook.com/MarinaTauberOfficial/videos/648584649334501/?vh=e&d=n